Ce inseamna postul intermitent si ce ar trebuii sa faci + beneficiile acestuia.

Postul intermitent este o metodă populară de alimentație care implică cicluri regulate de alimentație și post, alternând perioadele de consum de alimente cu perioadele în care se consumă puține sau deloc alimente. Acest stil de alimentație nu se concentrează pe ceea ce mâncați, ci mai degrabă pe momentul în care mâncați. Deși există mai multe metode diferite de post intermitent, cele mai comune includ postul de 16/8, postul de 24 de ore și postul de 5:2.

Postul de 16/8, cunoscut și sub numele de „metoda timpului restrâns”, presupune limitarea perioadei de timp în care puteți consuma alimente la 8 ore și postirea timp de 16 ore. De exemplu, puteți începe să mâncați la ora 12:00 și să opriți consumul de alimente la ora 20:00, iar apoi să postiți până la următoarea zi la ora 12:00.

Postul de 24 de ore implică postul timp de o zi întreagă, de exemplu mâncând ultima masă la ora 7 seara și apoi nu mai consumând alimente până la aceeași oră a doua zi.

Postul 5:2 implică consumul de alimente în mod obișnuit timp de 5 zile pe săptămână, iar în celelalte 2 zile să se consume doar 500-600 de calorii pe zi.

Există mai multe beneficii potențiale ale postului intermitent, printre care scăderea în greutate, reducerea inflamației, îmbunătățirea funcției cerebrale și reducerea riscului de boli cronice precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și cancerul. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice regim alimentar nou și să luați în considerare starea dumneavoastră de sănătate și stilul de viață.

De asemenea, trebuie să fiți atenți la aportul de nutrienți și să vă asigurați că consumați alimente sănătoase și echilibrate în perioadele în care mâncați. Este, de asemenea, important să fiți conștienți de faptul că postul intermitent nu este potrivit pentru toată lumea și poate fi dificil pentru unele persoane să urmeze. În cele din urmă, cheia succesului în orice regim alimentar este să găsiți ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și să vă asigurați că respectați un stil de viață sănătos în general.