Cum sa te ingrasi? Sfaturi inedite pentru cei ce vor sa ia in greutate.

În timp ce mulți oameni încearcă să piardă în greutate, există și oameni care încearcă să câștige în greutate. Motivele pot varia, de la dorința de a avea un corp mai tonifiat la nevoia de a recâștiga greutatea pierdută după o boală. În orice caz, există câteva metode pe care le puteți urma pentru a câștiga în greutate într-un mod sănătos.

În primul rând, trebuie să vă concentrați pe consumul de calorii. Pentru a câștiga în greutate, trebuie să consumați mai multe calorii decât ardeți într-o zi. Acest lucru înseamnă că trebuie să mâncați mai mult decât ați făcut-o înainte. Dar nu orice fel de alimente: ar trebui să vă concentrați pe alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi proteinele, carbohidrații și grăsimile sănătoase.

Proteinele sunt esențiale pentru construirea de mușchi, deci ar trebui să încercați să mâncați alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea roșie, puiul, peștele, ouăle, nucile și semințele. Carbohidrații sunt important pentru a vă furniza energie, așa că ar trebui să mâncați alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi orezul, cartofii, pâinea, pastele și cerealele. Grăsimile sănătoase sunt importante pentru a ajuta la absorbția nutrienților și la creșterea în greutate, așa că ar trebui să mâncați alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, nucile și semințele, untul de arahide și uleiul de măsline.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că mâncați suficiente calorii în fiecare zi. În general, ar trebui să încercați să consumați între 2500 și 3000 de calorii pe zi pentru a câștiga în greutate. Dar nu ar trebui să vă concentrați numai pe mâncare: ar trebui să încercați să faceți exerciții fizice, cum ar fi ridicarea greutăților sau antrenamentele de rezistență, pentru a vă ajuta să construiți mușchi și să vă creșteți masa musculară.

În plus față de alimentația și exercițiile fizice, puteți lua în considerare și suplimentele alimentare pentru a vă ajuta să câștigați în greutate. De exemplu, pudrele de proteine pot fi adăugate la shake-urile proteice sau la smoothie-uri pentru a crește aportul de proteine. Suplimentele cu carbohidrați pot fi, de asemenea, utile.