De unde vine lumina de Paste? Explicatia corecta.

Tradiția creștină spune că lumina de Paște vine de la Învierea lui Isus Hristos. Conform Evangheliei, după ce a fost răstignit pe cruce și îngropat într-un mormânt, Isus a înviat la trei zile după aceea, în ziua de duminică. Aceasta este cunoscută ca Ziua Învierii sau Paștele.

În tradiția creștină ortodoxă, lumina de Paște este adusă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, unde se crede că Isus a fost îngropat și înviat. Lumina este aprinsă în mod miraculos de către Sfântul Foc și apoi transmisă credincioșilor prin lumânări aprinse. Aceasta este o tradiție veche de mai multe secole și este considerată un semn al Învierii lui Isus și al speranței în viața veșnică.

Lumina de Paște este o tradiție creștină, care simbolizează Învierea lui Iisus Hristos. Conform tradiției, această lumină este adusă din Ierusalim, de la Biserica Sfântului Mormânt, unde se crede că a avut loc Învierea lui Iisus.

Potrivit legendei, lumina este adusă prin intermediul unui miracol divin, atunci când un foc mistuitor apare singur în interiorul bisericii și aprinde candelele pregătite pentru a fi luate în lumea întreagă.

În noaptea de Paște, preoții aprind candelele de la Lumina Sfântă și le împart credincioșilor prezenți în biserică. Lumina este apoi dusă în casele oamenilor, unde este folosită pentru a aprinde lumânările și candelele, simbolizând învierea lui Iisus și luminarea sufletelor noastre.

Este important de menționat că această tradiție este specifică Bisericii Ortodoxe și Bisericii Catolice de rit bizantin, care respectă calendarul iulian pentru calcularea datei de Paște.