Unde se pun semnele de incepator? Afla locul corect pentru a evita amenda.

Dacă tocmai ai obținut permisul de conducere și îți pregătești mașina pentru prima ta ieșire pe drumurile publice, este important să știi unde să plasezi semnele de începător pe mașina ta. Aceste semne indică faptul că ești șofer începător și pot fi de ajutor pentru avertizarea celorlalți șoferi să fie mai precauți în apropierea ta.

Iată câteva sfaturi utile pentru a pune semnele de începător pe mașina ta:

  1. Alege semnele potrivite

Există două tipuri principale de semne de începător: triunghiuri roșii cu un contur alb sau o bulină albă înconjurată de o ramă roșie. Aceste semne trebuie să fie amplasate în partea din față și din spate a mașinii. Asigură-te că semnele pe care le cumperi sunt omologate și că respectă toate normele legale.

  1. Plasează semnele în locuri vizibile

Semnele trebuie să fie plasate într-un loc vizibil, astfel încât să poată fi ușor observate de către ceilalți șoferi. Pe partea din față, semnul trebuie să fie amplasat pe partea stângă a mașinii, în partea de sus a parbrizului, astfel încât să poată fi văzut cu ușurință din față. Pe partea din spate, semnul trebuie să fie amplasat pe partea dreaptă a mașinii, în partea de sus a geamului din spate, pentru a fi văzut de către șoferii care se apropie din spate.

  1. Asigură-te că semnele sunt bine fixate

Semnele trebuie să fie bine fixate pe mașină pentru a evita căderea sau mișcarea lor în timpul mersului. Utilizează o bandă adezivă puternică sau o prindere specială pentru semnele de începător.

  1. Îndepărtează semnele când nu mai sunt necesare

După ce ai acumulat suficientă experiență ca șofer, poți îndepărta semnele de începător de pe mașină. De fapt, conform legislației din unele țări, semnele trebuie îndepărtate după un an de la obținerea permisului de conducere.

În concluzie, amplasarea semnelor de începător pe mașina ta este un pas important pentru a fi în siguranță pe drumurile publice. Asigură-te că semnele sunt plasate în locuri vizibile și că sunt bine fixate pentru a evita accidentele nedorite.