Ce inseamna prescurtarea S.O.S. ? Explicatie completa.

Prescurtarea „S.O.S.” este o chemare de ajutor universal recunoscută în întreaga lume. S.O.S. provine din codul morse și este formată din trei puncte scurte, trei linii lungi și din nou trei puncte scurte (… – …). Acest semnal a fost adoptat ca un apel de urgență internațional datorită ușurinței sale de recunoaștere și interpretare în diverse situații.

Inițial, S.O.S. era folosită în contextul comunicațiilor maritime, unde era transmisă prin semnale luminoase sau radio pentru a cere ajutor în situații de urgență, cum ar fi în cazul unui naufragiu sau a unei nave aflate în pericol. Cu timpul, semnificația sa s-a extins și este utilizată acum în multe alte contexte de urgență, inclusiv în situații terestre și aeriene.

Deși inițial nu este o prescurtare cu un sens specific, S.O.S. a fost adesea interpretată ca o abreviere pentru expresia engleză „Save Our Souls” sau „Save Our Ship” (Salvați sufletele noastre / Salvați nava noastră). Aceste interpretări au fost create ulterior pentru a oferi o explicație simplă a semnificației semnalului S.O.S., dar nu reprezintă în mod oficial originile sale.