Ce inseamna urbi et orbi?

„Urbi et Orbi” este o expresie latină care înseamnă „către oraș și către lume”. Această expresie este adesea utilizată în cadrul discursurilor publice, în special în discursurile pontificale ale Papei, atunci când se adresează cetățenilor din Roma (Urbi) și lumii întregi (Orbi). De asemenea, expresia este utilizată într-un sens mai general pentru a se referi la o declarație care este făcută publică și adresată întregii lumi.

Papa Francisc este cunoscut pentru a-și ține discursurile Urbi et Orbi în timpul marilor sărbători religioase, precum Crăciunul și Paștele, la balconul Bazilicii Sfântul Petru din Roma, în fața mulțimii adunate în Piața Sfântul Petru. Aceste discursuri Urbi et Orbi sunt un moment important în calendarul Bisericii Catolice și sunt urmărite de milioane de credincioși din întreaga lume. În aceste discursuri, Papa Francisc abordează subiecte legate de pace, unitate, toleranță și solidaritate, adresându-se întregii lumi cu un mesaj de speranță și de încurajare.

Papa Francisc a transmis mesaje „Urbi et Orbi” de mai multe ori în timpul papalității sale. Aceste mesaje sunt de obicei transmise în zile speciale, cum ar fi de Crăciun și de Paște, și au menirea de a adresa mesaje de pace, speranță și iubire tuturor oamenilor din lume.