Unde este intoarcerea interzisa? Vezi explicatia completa.

„Intoarcerea interzisă” este un semn de circulație care indică faptul că este interzisă efectuarea unei întoarceri în locul respectiv. Acest semn este utilizat pe drumurile publice pentru a asigura siguranța rutieră și a preveni situațiile periculoase care pot apărea în urma unei manevre de întoarcere.

Semnul „Intoarcerea interzisă” este reprezentat printr-un triunghi echilateral cu vârful în jos și are o bandă transversală în partea de sus, care este de obicei de culoare roșie. În interiorul triunghiului, se află o pictogramă care arată o mașină într-o poziție de întoarcere, dar cu o linie diagonală peste ea, care indică interzicerea acestei manevre.

Atunci când întâlnești acest semn pe drum, trebuie să respecți indicațiile și să nu efectuezi o întoarcere în acel loc. În schimb, ar trebui să găsești un loc sigur și legal pentru a putea efectua o întoarcere sau să alegi o altă rută pentru a ajunge la destinația ta.

Este important să fii atent la semnele de circulație și să respecți regulile de circulație pentru a asigura siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.