Cum sa scapi de matreata foarte rapid? 5 trucuri pe care nu le stiai.

Matreata este o problemă comună a pielii scalpului, care poate fi destul de deranjantă și inestetică. În cele ce urmează, vom discuta câteva modalități simple și eficiente de a scăpa de matreata.

  1. Folosește un șampon antifungic

Majoritatea șampoanelor antifungice conțin substanțe active, cum ar fi sulfura de seleniu, acidul salicilic sau ketoconazolul, care ajută la eliminarea fungilor care pot provoca matreata. Utilizează un astfel de șampon de două ori pe săptămână, masând scalpul timp de 3-5 minute, apoi clătind bine.

  1. Exfoliază scalpul

Exfolierea scalpului poate ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la reducerea matretii. Poți utiliza un scrub pentru scalp, care poate conține ingrediente precum sare de mare sau zahăr brun. Masează ușor scalpul timp de câteva minute și clătește bine.

  1. Utilizează ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antifungice și antibacteriene, ceea ce îl face un remediu excelent pentru matreata. Adaugă câteva picături de ulei în șamponul tău obișnuit sau amestecă-l cu ulei de cocos și aplică-l pe scalp, lăsându-l să acționeze timp de câteva minute înainte de a-l clăti.

  1. Evită produsele de styling grele

Produsele de styling, cum ar fi gelul sau mousse-ul, pot agrava matreata prin acumularea lor pe scalp. Încearcă să eviți utilizarea acestor produse sau să le folosești cu moderație.

  1. Menține o igienă adecvată

Spală-ți părul regulat și usucă-l complet. Părul umed poate favoriza dezvoltarea matretii. De asemenea, încearcă să eviți împărțirea obiectelor personale, cum ar fi pieptenele sau prosopul, cu alte persoane.

În concluzie, matreata poate fi o problemă enervantă, dar cu o igienă adecvată și cu utilizarea de produse potrivite, poate fi eliminată cu ușurință. Dacă simți că problema persistă, consultă un dermatolog pentru a primi recomandări și tratamente suplimentare.